Hur går det till att köpa en kaninunge av oss?

En kaninunge från Örnäs Trädgård & Smådjur levereras tidigast vid 8 veckor fyllda.

Ungarna i kullen är väl hanterade och socialiserade från tidig ålder, de är vana vid liv och rörelse, hundar, höns och små barn. De är vana vid att bli upplyfta och burna under lugna förhållanden. 

De är därför trygga, lugna och lätta att hantera, både för stora och små och passar utmärkt hos en barnfamilj.

Det går fint att ha en kaninunge från oss lösgående inomhus och med träning kan de ofta lära sig att bli nästan helt rumsrena. Hos oss bor våra kaniner ute, så båda alternativen går bra så länge de får tillgång till utrymme att motionera och röra sig på. 

Kaniner är mycket sällskapliga och mår bra av en kompis, vi rekommenderar därför att man gärna skaffar två syskon redan från start.

Om man planerar att ha två kaniner tillsammans bör de kastreras när de blir dags för det och gärna leva tillsammans från att de är små. Då det ibland kan vara knepigt att släppa ihop vuxna kaniner som inte är uppvuxna tillsammans, även om det med tid och lite tålamod brukar gå att lösa det med. 

Vid köp medföljer:  
- Härstamningsbevis  
- Skötselråd 
- Övergångsfoder   

En kaninunge från oss kommer med nyklippta klor, tänderna är kontrollerade och vid behov finns jag för support och stöd om några frågor skulle uppstå längre fram.   

Vi säljer även våra kaninungar med återlämningsgaranti, om deras nya ägare av någon anledning inte längre kan behålla dem pga. t.ex. allergi eller ändrade familjeförhållanden får de alltid komma tillbaka till oss. Köpeskilling återbetalas ej utan går till kaninens omkostnader och omplacering. 

Behöver er kanin passning när ni är på semester? Hör av er till oss, det går oftast att lösa.

Läs gärna mer i vår artikelbank om hur det är att ha en kanin, vad som krävs och generellt mer information om rasen Fransk Vädur om den är ny för er.


Vi blir jätteglada om du skriver till oss! Lämna gärna en liten kommentar här. Vår blog är modererad, kommentarer granskas innan de publiceras.